dinsdag 8 november 2022

Uitslag ronde 3 interclub

Zondag laatstleden was onze eerste interclub sinds jaren in Villa Snoeck. Onze vertrouwde zaal  
't Vrijhof blijkt niet zo energie-zuinig te zijn, waardoor we vanuit de gemeente opdracht kregen uit te wijken naar de gerenoveerde villa Snoeck in de Stationsstraat. Villa Snoeck biedt meer ruimte en heeft ook alle faciliteiten die we nodig hebben, dus ons hoor je niet klagen. 

Op naar het sportieve deel. Aalter 1 speelde tegen onze vrienden van Artevelde. Aalter 2 mocht Veurne 1 ontvangen. De mensen van Artevelde kennen we natuurlijk goed van het Ledegancktornooi. We weten dat deze jongens stevig kunnen schaken. Op alle borden waren we dan ook sterk overklast, maar elke wedstrijd dient gespeeld te worden.

Ik (Marc) speelde goed, meer zelf, ben zelfs tevreden van de partij. Kon een pion winnen, maar miskeek me op een niet bestaand valletje. Uiteindelijk maakte ik wegens tijdsgebrek een fout die, zoals gebruikelijk is in het schaak, hard werd afgestraft.

Arne speelde met zwart tegen Bert Descamps. Ik zag dat Arne een stevige aanval te verduren kreeg. Twee torens, een dame, loper en paard, allemaal op de koningsstelling. Ik vreesde voor het ergste, maar dan plots, helemaal onverwacht, zie ik het bord opgeruimd staan met een zwarte koning in het midden. Waaaaw. Geen idee wat er gebeurd is, maar het getuigt zeker van supergoed verdedigen en subliem aanvallen wanneer het kan.

Stijn stond voor een aardsmoeilijke opdracht. Steven is een keigoede schaker, wat zich vertaalt in een ELO-verschil van maar liefst 270 punten. Ook hier weet ik zeker dat Stijn alles uit de kast heeft gehaald, maar het mocht niet baten.

Sidan tenslotte viel in als reservespeler voor ploeg 1 en baam ... direct een klepper van formaat als tegenstander. 314 punten verschil, dat vraagt voor een serieus stukje koelbloedigheid van Sidan. De zaal was muisstil toen we plots Koen hoorden zeggen: "Schaakmat". Sidan, in alle rust, zei iets terug in de zin van: "Dit is toch niet waar?". Koen had zich blijkbaar miskeken, want toen ik de partij zag, zag ik Sidan met een dame tegen 2 lopers. Uiteindelijk kon Sidan nog winnen en ook daarmee ons eerste wedstrijdpunt van de interclub scoren. Bijzonder knappe prestatie.  


Volodimyr is helaas ziek gevallen en er kon niet op tijd een vervanger worden gevonden. Opnieuw een forfait dus, maar het zei zo. Hierdoor begint ploeg 2 direct met een morele mokerslag. Heb helaas de partijen niet kunnen volgen, maar volledig ons team was geen maat voor Veurne 1. Harde cijfers, maar uit elke partij wordt altijd iets geleerd. 

Dit geeft na drie rondes volgende tussenstand:Aalter 1 is nog steeds rode lantaarn, maar is van de vervelende 0 verlost. Aalter 2 zakt van plaats 7 naar plaats 9. 

Volgende ronde spelen we op 20 november 22, een uitwedstrijd naar Brugge. 

303 KBSK Brugge 4  - 475 Rapid Aalter 1
303 KBSK Brugge 6  - 475 Rapid Aalter 2
Geen opmerkingen:

Een reactie posten