maandag 12 december 2022

Uitslagen ronden 4 en 5 nationale interclub

Een ietwat opmerkzame lezer zal gemerkt hebben dat het redelijk stil is qua nieuwe artikels over de interclub. Deze persoon zou wel eens gelijk kunnen hebben. We hebben een pak schaakrammel gekregen. Maar, hoewel we geen enkel wedstrijdpunt konden pakken, waren er toch enkele bijzonderheden te melden.

Laten we ronde 4 es bekijken.

Aalter mocht met beide ploegen naar Brugge, traditioneel een zeer sterke ploeg. Tel maar gerust 50 ELO erbij om hun werkelijke sterkte te weten. Aalter 1 was opnieuw de underdog, maar, we waren niet geheel kansloos. Zoals men zegt, elke wedstrijd dient gespeeld te worden. Ikzelf was er niet bij deze keer, maar ik zie toch twee verdienstelijke remises op het bord. Knappe prestaties van Arne en Stijn. Als ik me niet vergis, is dit het eerste half-puntje dat Stijn scoort in zijn interclubcarrière en dat tegen een bijna 1600 ELO. Knap! Arne is op dreef en heeft ondertussen 1,5 uit 3 wedstrijden.

Aalter 2 stond voor een onmogelijke taak. Meer dan 300 ELO verschil op ploegsterkte en dan BAAM Volodimyr die winst kan halen tegen Suski Dominiek. We mogen dan wel beide wedstrijden verloren hebben, dit zijn prestaties om echt trots op te zijn.


De vijfde ronde werd gespeeld op 04/12/2022, thuis tegen de mannen van Wetteren 3. We wisten het op voorhand, dit zou geen gemakkelijke opdracht worden. Geen 300 ELO verschil, maar een whopping 400. Anton speelde tegen Sven Carlier, een bekende tegenstander. Even out of the box denken dan maar en creatief openen. Helaas, net iets te creatief, want dit kostte meerdere pionnen. Snelle opgave volgde, maar 't was bijzonder spectaculair. Joris verloor een pionnetje in de opening en, ondanks het feit dat hij nadien sterk speelde, kon hij deze achterstand niet meer inlopen. Arne speelde een dijk van een wedstrijd. Veel tegenaanval met stug verdedigen als gevolg. Na wat afruilen was de pit uit het spel en werd remise overeengekomen, wat tegen een 2000 ELO-spelers best sterk te noemen is.
Ikzelf tenslotte speelde ook schaak op mijn allerbeste niveau. Uiteindelijk verloor ik de partij, maar, ik had me niets te verwijten en heb er dan ook een goed gevoel aan overgehouden. 


Aalter 2 was, gelukkig, bye. 

Dit geeft de volgende tussenstand na 5 rondes:Tweemaal de rode lantaarn dus. Geen van beide ploegen staat op 0 wedstrijdpunten, dus onze eer is gered. Wat Aalter 1 betreft, hebben we reeds 4 van de 5 ploegen uit de top 5 gehad. Willen we nog kans maken op behoud, dan dienen we 3 van de 6 komende wedstrijden te winnen. 
Hetzelfde verhaal bij Aalter 2, we hebben 4 van de 5 ploegen uit de top 5 reeds gehad. Tijd om wat extra punten te scoren. Volgende afspraak is op 29/01/2023, een thuiswedstrijd

475 Rapid Aalter 1  - 430 Landegem 1
475 Rapid Aalter 2  - 309 KRST 3


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten