donderdag 29 december 2022

Bethune dag 4 deel 1

Vanavond trekken we naar de kerstmarkt in Bethune, vandaar al een gedeeltelijk verslag.

O wee die ochtendronden. Als we de bye van Mark negeren, opnieuw een blanco score.

Sidan en Volodimyr zitten naast elkaar en krijgen dezelfde opening tegen. Dat wisten we en hadden we ook voorbereid, op beide borden komt al heel snel zo'n 15 tal zetten theorie op het bord, straf dat de witspelers ook zo ver konden gaan. Sidan krijgt een zware koningsaanval te verwerken, inclusief een paardoffer voor 2 pionnen. Als het ergste achter de rug lijkt, maakt hij echter een fout die meteen de partij kost. Volodimyr heeft zelf zijn koningsstelling verzwakt en loopt vanaf dan achter de feiten aan.De tegenstander is sterk genoeg om zijn hardnekkige weerstand te breken.

Nyssa speelt voor één keer de opening goed, maar ontwikkelt daarna ook deze keer te traag. Het kost al gauw 2 pionnen. Het lukt nog om er 1 terug te winnen, de andere valt niet meer te stoppen. Thales overspeelt zijn tegenstander en komt in een toreneindspel met 2 pionnen meer terecht. Dit is gewonnen, hij vindt niet de goede manier om het uit te spelen. Toch bereikt hij een gewonnen stelling (de Lucena), maar die is nog niet behandeld in de lessen waardoor de techniek niet gekend is. Het drama wordt compleet als hij door zijn vlag gaat.

Bij Xavier staan op eind zowat alle pionnen voor de koning gepend, waardoor alle zware stukken van de wit vlakbij de koning komen kamperen, het mat is niet te stoppen.

Ze hebben me beloofd voor een perfecte ronde te gaan, uitgezonderd de uitslag van Volodimyr tegen Xavier natuurlijk. Ik acht het realistisch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten