vrijdag 30 december 2022

Bethune dag 4 deel 2

De schakers onder jullie willen waarschijnlijk weten hoe de kerstmarkt was. Willen weten wie luidkeels een kerstlied meezong aan het belfort, tot de ordediensten er eind aan maakten. Het genootschap bethune heeft echter besloten om dit ten alle koste geheim te houden.

De niet schakers willen iets weten over de perfecte score. Volodimyr wint van Xavier, waar een snelle stukwinst een snel resultaat beloofde, was er hardnekkige weerstand en een spannend moment over een al dan niet gemist mat door Xavier. Zelfs nu, na een nachtelijke analyse in de stille uurtjes, wordt daar nog over getwijfeld.

Familie Christiaens maakt er korte metten mee. Nyssa krijgt alles wat ze wil in de opening en vanaf dan komt ze zo goed als iedere keer dat ik passeer meer materiaal voor. Mark komt minder goed uit de opening, zwart doet er echter niks mee, verrekent zich wat later en komt beslissend materiaal achter.

Blijven Sidan en Thales. Het stramien in de partijen van Thales wordt steeds duidelijker : een slechte opening (deze keer een rampzalige), een lang en slopend middenspel om gelijkheid te halen (dit lukt hier net niet, al waren er kansen) en een moeizaam eindspel.Het eindspel was verloren, na een fout van de tegenstander forceert Thales knap remise. Een compensatie voor het onterechte verlies van de ochtendpartij.

Sidan wordt door een andere zetvolgorde uit theorie gehaald, krijgt het lastig maar als de rook optrekt, blijkt hij een pion meer te hebben. De partij wordt afgewikkeld naar een gelijke loper eindspel, met pluspion. Sidan probeert op allerlei manieren de tegenstander te verschalken, maar remise is onvermijdelijk.

Geen perfecte score, maar wel geen verlies. Morgen de laatste partij, mits meevallende resultaten kan er hier en daar nog een ratingprijs inzitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten