zaterdag 14 oktober 2023

Ledeganck 2023-2024 ronde 2

Deze ronde vond plaats in het Sock te Kaprijke. We speelden dit keer in de grote zaal, die betere akoestiek bood. Stijn, Xavier en Stan waren mentaal voorbereid om de strijd aan te gaan met Eeklo 2, wetende dat op papier alles mogelijk is.

Xavier (1306) kwam al snel een stuk voor tegen Guido (1482), maar dit ging ten koste van zijn ontwikkeling. Guido begon onmiddellijk een koningsaanval en Xavier had moeite met het vinden van de juiste verdediging. Xavier verloor de partij.

Dimitri (1593) had een gelijke stelling tegen Alex (1509). In het middenspel begon ik echter dingen te zien die er niet waren, waardoor mijn denktank leegliep. Uiteindelijk maakte ik een blunder en besloot de partij op te geven.

Stijn (geen rating) had het initiatief tegen Roger (1419) en stond na de opening beter, met druk op de koningsvleugel. Het leek erop dat er kansen waren om te winnen, maar Roger vond de juiste zetten kon de stelling stabiliseren. Hij veroverde zelfs later een pion en speelde een beter eindspel, waardoor Stijn de partij verloor.

Stan (geen rating) stond tegenover Lander (1592) en verwachtte een lastige strijd. Na enkele zetting in de opening bracht de Weense gambiet op een idee en speelde f4. Dit zorgde voor verwarring bij Lander, waardoor Stan een duidelijke voorsprong kon nemen en uiteindelijk de partij won.

De volgende ronde gaat door op 10 november 2023
SPORTPARK, Burg. L. Pussemierstraat 157, Eeklo
Aanvang om 20.15 uur

 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten