donderdag 8 februari 2024

Interclub ronde 6 en 7

Allerliefste Rapidootjes ... Met Valentijn in het verschiet mogen we al ietsje lyrischer zijn. De voorbije twee weken hebben we twee rondes van de interclub afgewerkt. Dringend tijd om een verslagje hierover te maken.

Ronde 6 is doorgegaan op 28 januari, een belangrijke uitwedstrijd. Aalter 1 mocht naar het mondaine Knokke 1 en Aalter 2 speelde voor de titel tegen het ijzersterkte Tielt 2.  Geen van beide wedstrijden ging een walk-over worden, dit stond al in de sterren geschreven. Knokke 1 kan steevast rekenen op Alex Denys, toch een stevige 2178 ELO. Gelukkig hadden we superreserve Philip die kon invallen. Beide kennen elkaar nog van vroeger en Philip was gezind op een revanche. Voor zover ik het gehoord heb, was de partij zeker met kansen voor Philip, maar ging het dan toch de verkeerde richting op. Gelukkig waren Arne, Anton en Stijn in topconditie om alsnog de twee wedstrijdpunten naar Aalter te zenden. Knappe prestatie!Aalter 2 streed dus voor de titel. Hoewel onze jeugd reeds bewezen heeft dat ze reeds een aardig potje kunnen schaken, was Tielt 2 toch een maat te sterk. Verlies op de eerste drie borden en een eerredder door Thales. Natuurlijk, de interclub is nog verre van voorbij, er volgen nog rondes.


En de eerstvolgende ronde was ronde 7 op 04/02/24, thuiswedstrijd.

Aalter 1 kreeg KGSRL 11 over de vloer en Aalter 2 de vrienden van LSV-Chesspirant 6.
Aalter 1 was op papier veruit favoriet, dit met 150 gemiddelde ELO's verschil. Marc speelde zijn eerste partij in maanden en diende vrede te nemen met remise, hoewel hij in het begin van de partij een pion kon winnen. Johan speelde ijzersterk, maar werd verrast door een dreiging van mat achter de paaltjes en diende daarvoor een toren te geven en later ook de partij. Bijzonder jammer. Opnieuw alle punten voor Anton en Stijn die met overtuiging hun partij wonnen en daardoor ook de twee wedstrijdpunten. 


Aalter 2 walste over LSV Chesspirant. Toen ik even achter mij keek na een half uurtje spelen ofzo waren er al drie partijen in ons voordeel beëindigd. Enkel Sidan bleef strijden voor de winst tot ver in het eindspel en dit met één pion meer. Uiteindelijk werd de partij remise.


Dit geeft de volgende score na 7 rondes:Beide ploegen staan op de tweede plaats en dit met één wedstrijd minder gespeeld te hebben. 
Volgende ronde spelen we uit tegen Kosk 5 voor Aalter 1 en tegen KISK Ieper 3 voor Aalter 2. 
Blijven we ook na ronde 8 nog tweedes? Laat ons hopen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten