maandag 19 februari 2024

Ronde 8 interclub - 18/02/2024

Ronde 8 van de interclub werd vorige zondag afgewerkt. 
Aalter 1 mocht naar Oostende trekken en Aalter 2 naar een andere West-Vlaamse topgemeente: Ieper.
Ondanks verwoede pogingen van de voorzitter om Aalter 1 vol te krijgen, dienden we onze eerste forfait te incasseren op bord 1. Er was nog een waterkansje dat het tegen die zondagmiddag toch ging lukken, maar helaas. Vandaar een niet aangekondigde forfait. Het zij zo. Alle druk op de schouders voor Arne, Marc en Anton. We dienden te spelen tegen een stugge jeugdploeg


Arne won zeer overtuigend tegen juffrouw Wang, Toen ik es langskwam, zag ik mooi aanvalswerk en tal van combinaties. Deze winst neutraliseerde de forfait en Marc en Anton konden strijden voor de punten. Anton speelde tegen Siebe knap aanvalswerk en diende toch even op zijn tanden te bijten toen er een remisevoorstel kwam. Dank zij een knap torenoffer en druk van dame en lopers haalde hij de winst binnen. Marc speelde dus voor de ploegwinst, maar kon een voorsprong van 3 pionnen niet verzilveren en speelde dan 2 pionnen kwijt. Moegespeeld en mentaal wat minder gaf hij op.


Aalter 2 was echt te sterk voor Ieper 3. Geen partijen gezien, maar winnen met 0,5 - 3,5 is sterk, erg sterk.
Dit geeft volgende tussenstand:


Razend spannend in divisie 5D. Met drie aan de leiding, Aalter met bordpunten op plaats 3.
Voor 5H moet Aalter 2 eeuwige rivaal Tielt 2 voorlaten. Aalter 2 staat 4 matchpunten voor op nummer 3, dus we kunnen stilaan dromen van de zilveren plaats.
Volgende ronde is op 10 maart. We spelen thuis tegen Izegem 2 en Izegem 3.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten