zaterdag 24 februari 2024

Ledeganck 2023-2024 ronde 6Sportpark in Eeklo. Dit keer stond HWP Sas van Gent aan de andere kant van het schaakbord, klaar om ons op de proef te stellen. Na een zware nederlaag in onze eerste ronde van het seizoen, waren we vastberaden om terug te slaan en onze tegenstanders te laten zien wat we waard waren.

Dimitri (1593) nam plaats aan bord 1. Met de zwarte stukken tegen Johan (1898) begon hij vol goede moed. Al snel in de partij zag Johan zijn kans schoon, maar maakte een fatale fout die hem twee centrumpionnen kostte. Een vroege voorsprong voor ons!

Xavier (1306) betrad het strijdtoneel op bord 3 tegen Siebe. In een wervelwind van zetten veroverde Xavier een stuk, maar zijn koning bevond zich in een benarde positie in het centrum van het bord. Ondanks de dreiging bleef Xavier vastberaden en lanceerde hij een meedogenloze aanval. Het leek alsof mat elk moment kon vallen. Maar de weg naar de overwinning was allesbehalve eenvoudig. Na een aantal stukken te hebben geruild, gaf Siebe uiteindelijk op, waardoor Xavier triomfeerde. Onze voorsprong groeide tot twee punten!

Stan, onze strijdlustige speler aan bord 4, voerde een gevecht met wit tegen Louis. Met het loperpaar en een sterke pionnenstructuur leek Stan in het voordeel, ondanks een kwaliteit achterstand. Het geluk lachte Stan toe toen Louis een cruciale kans miste. In een zenuwslopend eindspel, waarbij beide spelers slechts twee pionnen en een toren overhielden, bood Stan remise aan in de overtuiging dat het gelijkspel zou worden. Louis accepteerde het aanbod en zo eindigde de strijd in een gelijkspel.

Stijn, scherpzinnig en vastberaden aan bord 2, stond tegenover de ervaren Gert (1813). Hoewel de opening gelijk leek te verlopen, voelde Stijn de drang om het initiatief te nemen. Met doortastende stappen lanceerde hij een koningsaanval, waarbij hij een pion veroverde en zijn tegenstander onder druk zette. Echter, in zijn streven naar een versterking van zijn positie, werd Stijn verrast door een verraderlijke aftrekaanval die resulteerde in het verlies van een cruciaal stuk. Ondanks zijn vastberaden pogingen om de aanval voort te zetten, slaagde Stijn er niet in om het tij te keren en moest hij uiteindelijk het hoofd buigen voor de tegenaanval van Gert.

Na een intense strijd winnen we nipt van HWP Sas van Gent.
 
 
 
Voor het klassement zijn we in 3 groepen gesplitst
 
 
De volgende ronde gaat door op 22 maart 2024
In de Parochiezaal, Lindenlaan 33, Evergem
Aanvang om 20.15 uur
Onze volgende tegenstander is Den Eik 1

 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten