vrijdag 7 april 2017

Ledeganck play-offs ronde 3

Tijdens de paasvakantie en vlak voor het Belgisch jeugdkampioenschap is het wel even zoeken om voldoende spelers te vinden en dit is meer net gelukt. Met dank aan alle spelers hebben we toch een mooie ploeg kunnen samenstellen. Bij aanvang van de wedstrijd bleek dat er een speler niet was komen opdagen van Eeklo 2. Hierdoor won Michael via forfait. Stefaan Temmerman van Kaprijke zag het wel zitten om een partij te spelen tegen Michael en zo kon hij toch van start gaan. Uiteindelijk verloor hij tegen Stefaan.
Arne Nemegeer zat goed in de partij en zag de kans om een stuk te nemen wegens een gepende pion aan de koning. Na het herschikken van zijn stukken zag zijn tegenstander geen uitweg meer en de winst was binnen.
De tegenstander van Jörg speelt altijd aanvallend en agressief. In het eindspel was het duidelijk te zien aan de pionnenstructuur. Toen een toren van de tegenstander in de stelling van Jörg kwam zag het er verloren uit. Maar na een torenruil had Jörg plots verbonden vrijpionnen en zijn tegenstander had ook 2 vrijpionnen. Via een foute beslissing kon zijn tegenstander sneller profiteren van zijn vrijpion en verloor Jörg zijn partij. Bij de bespreking van de partij leek dat het niet eenvoudig was om de 2 vrijpionnen door te drukken en kwam Jörg telkens 1 tempo te kort. Jörg verloor zijn partij.
Mark Christiaens kwam wat onder druk te staan wegens beperkte ruimde. Zijn stukken hadden hierdoor maar beperkte mogelijkheden. Zijn tegenstander was tevreden met een remise.
Dimitri speelde een evenwichtige partij en deze leek ook remise te worden. Toch dat ik een mogelijkheid te zien om door te breken in de koningsstelling met een paardoffer. Op dat moment heb ik veel tijd genomen maar enkele zetten later zag ik dat het paardoffer niet meer mogelijk was. Door tijdnood heb ik uiteindelijke de partij verloren.

Het eindresultaat is een nipte overwinnen voor Rapid Aalter. Hieronder de resultaten.


MSV Eeklo 2 Rapid Aalter 0-2 (9-10)
Guido Vanden Bossche Mark Christiaens 2-2
Alex De Baets Dimitri Teirlinck 3-1
Dominique De Jaeger Jörg Bastien 3-1
Joost Hamelinck Arne Nemegeer 1-3
Georgi Dobrev Michael Cleppe 0ff-3B-reeks
1 Evergem 1     7,5  5    36
2 Rapid Aalter  7,5  5    31
3 Evergem 2     4    3    25
4 Den Eik 2     3    2    30
5 Eeklo 2       1,5  0    26


De volgende ronde spelen we tegen Evergem 1 op 21 april in het SOCK te Kaprijke.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten