vrijdag 21 april 2017

Ledeganck play-offs ronde 4

Deze 4de ronde speelden we in het SOCK te Kaprijke en dit tegen Evergem 1 de eerste in de B-reeks.
Martin kwam goed door de opening en stond voor in materiaal. Hij speelde verder op dit voordeel en wou de dames afruilen maar zijn tegenstander had een tussenzet met schaak en met stukverlies waardoor Martin al snel zijn partij verloor.
Roger kwam in het middenspel een pion achter. In het toreneindspel kon hij de pion terugwinnen maar zijn tegenstander kon ondertussen zijn koning centraal plaatsen. Na afruil van de torens werd het een pionnenrace. Door de betere positie van de koning verloor Roger een tempo en verloor hij zijn partij.
Dimitri kwam slecht uit de opening en na tegenovergesteld rokeren werd de druk op de koning nog groter. In het middenspel verloor ik ook nog een stuk wegens een mogelijke vork van koning en dame en enkele zetten later was mijn loper opgesloten. Ik geef op en verlies mijn partij.
Jörg stond op dat moment een kwaliteit achter maar had wel het initiatief en kon druk zetten op de koning. Zijn tegenstander vond een oplossing en slaagde er in om een stuk voor te komen in het eindspel. Jörg verliest zijn partij.
Alle druk op Frank om de eer te redden. Hij speelde met een losse e pion om deze langzaam door te duwen. Zijn tegenstander kon echter telkens een antwoord  vinden en verkreeg een pionnenmeerderheid langs de damesvleugel. Frank kwam uiteindelijke in tijdsnood. Met slechts 4 minuten op de klok zag Frank een combinatie maar en miste de aanval van zijn tegenstander. Frank verliest ook zijn partij.

Een zware nederlaag tegen Evergem 1 duidelijk de sterkste ploeg in de B-reeks.

Rapid Aalter      - Evergem 1             0-2 (5-15)
Frank Ongenaert   - Miguel Van De Vaerd   1-3
Dimitri Teirlinck - Jan Camerlinck        1-3
Roger Vermeir     - Bert Camerlinck       1-3
Martin Deschepper - Rune Liveyns          1-3
Jörg Bastien      - Michiel De Backer     1-3

B-Reeks
1 Evergem 1      9,5  7  51
2 Rapid Aalter   7,5  5  36
3 Evergem 2      6    5  36
4 Den Eik 2      3    2  39
5 Eeklo 2        2,5  1  36 


De laatste ronde spelen we op 19 mei 2017 in De Leke te Eeklo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten