dinsdag 4 april 2017

schaakfun in Sleidinge

Afgelopen zondag was er stappentoernooi en simultaan in Sleidinge ter gelegenheid van 50 jaar MSV.  Als goede buren mochten we daar niet op ontbreken :-).  In tegenstelling tot een criteriumtoernooi worden de schakers ingedeeld volgens hun stap (=leerjaar in het schaak).  Zo is er een toernooitje voor stap 1, stap 2 en stap 3.  Ideaal voor beginnende schakers.  Uit de school Sint-Martinus Zomergem waren er 7 leerlingen (twee stap 1 en 5 stap 2), voor Aalter waren er 5 schakers aanwezig (1 stap 1 en 4 stap 2).  hier terugvinden.  Weet dat deze leerlingen ... nog moeten beginnen aan stap 2 (oeps!).
 Een mooie groep! voor de begeleiders Xavier, Jörg en Martin samen met wat nieuwsgierige ouders (hoe gaat dat nu zo'n schaaktoernooi).

 Iedereen kreeg een medaille en we waren meer dan aangenaam verrast over het schaakniveau van onze leerlingen.  In stap 1 werd Teo tweede in de B-finale (hallo!), Jenthe kreeg zilver in de C-finale en Cosette kreeg brons in de H-finale.  Weet dat er 14! groepen waren (tem N), chapeau aan onze eerste stappers.  In stap 2 noteren we zilver voor Volodymir in de A, Sidan kreeg goud in de B-finale en Thibo kreeg brons in de C-finale. Alle uitslagen kan je hier terugvinden. Weet dat deze leerlingen eigenlijk ... nog moeten beginnen met stap 2 (Oeps!)

's Avonds was er dan een simultaan waar ook twee van onze jeugdschakers konden aan deelnemen.

Arne behaalde remise tegen IM Tom Piceu, die slechts twee remise's moest toestaan en Warre behaalde als enige een winst tegen niemand minder dan GM Bart Michiels!  Wat een mooie afsluiter van een mooie schaakdag die prima werd georganiseerd door onze vrienden van MSV.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten