dinsdag 30 december 2014

Criterium van Brugge

Tijdens het voorbije weekend werd het laatste toernooi gespeeld van het criterium 2014.  Traditioneel wordt dit in Brugge gespeeld gedurende twee dagen.  Daarom ook dat dit toernooi voor dubbele punten meetelt in de criteriumrangschikking.  Er waren nog drie rapido's die een kans hadden op een mooie rangschikking in het criterium, Arne (-8), Warre (-12) en Simon (-16).  Verder waren ook Mathieu, en Benno aanwezig, alsook twee eerste stappers Andro en Pieter-Jan.  Beiden hadden al eens een stappentoernooi meegespeeld, dit was hun tweede toernooi.  In een criterium toernooi ligt het spelersniveau toch wat hoger in vergelijking met een stappentoernooi.  Beiden spelen in de -10 reeks en behaalden 3 uit 9.  De lessen 'mat in één' kwamen goed van pas en naarmate het toernooi vorderde verbeterde ook hun spelniveau.  Verder bij de -10 speelde ook Mathieu.  Hij wisselde mooi winst met een verlies af, speelde in de achtste ronde op het vierde bord (net iets te moeilijk) en eindigde met 4 uit 9.
Onze kleine Arne speelt dit toernooi voor de laatste keer bij de -8.  Hij speelde in de laatste ronde tegen Elias -zijn directe tegenstander in het criterium-, uit vorige toernooien weten we dat hij moeilijk wint van Elias.  Ook deze keer kon hij een voorsprong niet in een winst omzetten.  Met 6 uit 9 heeft hij toch een goed resultaat neergezet en ook een derde plaats in het criterium.
Warre speelt eveneens zijn laatste toernooi bij de -12.  Hij greep net naaste een derde plaats in het toernooi door verlies in de laatste ronde van Michiel.  Ik denk dat de helft van zijn partijen tegen Michiel leiden tot winst, maar niet deze keer.  Toch een mooi resultaat in het criteium met een vierde plaats.
Bij de -16 hadden we Benno en Simon.  Beiden zijn een beetje aan elkaar gewaagd.  Deze keer moest Benno een verliespartij méér aanvaarden dan Simon (goede training gehad op het toernooi van Ertvelde de dag voordien?).  Benno behaalde 4 uit 7.  Simon eindigde derde in het toernooi wat hem een vijfde plaats opleverde in het criterium.
Met dit mooi toernooi als afsluiter van het schaakjaar 2014 zijn we klaar om de uitdagingen van een nieuw schaakjaar aan te nemen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten