maandag 1 december 2014

Debutanten toernooi van Eeklo

zaterdag zijn we met enkele jeugdspelers naar dit debutanten toernooi geweest.  Het is een leervriendelijke formule voor beginnende schakers.  Het wordt in tegenstelling tot het criterium georganiseerd per stap en niet in leeftijdsgroepen.  Ideaal voor onze jongste leden om eens tegen andere kinderen te spelen.  Probleem is natuurlijk wel dat deze kinderen pas aan hun schaakloopbaan zijn begonnen en reeds direct met een klok spelen.  Het spelen met de klok werd door de organisatie ook nog eens mooi uitgelegd.  In dergelijk toernooi krijgen begeleiders de toestemming om tussen te komen wanneer er bijzondere schaakregels worden overtreden (koning die blijft schaak staan, ..) zonder evenwel zetten voor te stellen natuurlijk.
onze vier deelnemers warmen zich op
Voor Nyssa, Andro en Pieterjan was het hun eerste toernooi ervaring.  Sverre heeft reeds een aantal criterium toernooien gespeeld en wist speelde vlot een aantal mooie winsten bij elkaar.  Het mat geven bij onze eerste stappers ging iets moeilijker (daar starten we mee in de volgende les), maar dan bracht de klok wel raad door te winnen op tijd.
Iedereen kreeg na afloop een medaille en een mooie prijs in natura.  Een geslaagde schaaknamiddag voor onze leerlingen!


meer foto's

1 opmerking:

  1. komende zaterdag 20 december is er in Lokeren ook een debutantentoernooi. Wie een leuke namiddag wilt beleven kan zich nu inschrijven via volgende link: http://debutant.lsv-chesspirant.be/

    BeantwoordenVerwijderen