maandag 22 december 2014

Oostvlaams Blitz kampioenschap

Hierbij een verslag van Warre (die trouwens een uitstekend resultaat heeft neergezet) :
Zaterdag 20 december ging ik naar Lokeren voor het Oost-Vlaams kampioenschap blitz.

Er werd gespeeld op 5 min per persoon.  
In de eerste ronde kreeg ik al meteen een sterke tegenstander, Tibo Maes (1869).  Ik kwam redelijk goed uit de opening maar hij kreeg een sterk paard in het centrum en won een pion.  In het eindspel werd deze pion wel belangrijk en verloor ik de partij.
De 2de ronde speelde ik tegen Huybrechts (1427) ik kon snel 2 pionnen winnen maar in het eindspel met elk een dame en een toren besloot ik met nog 10 seconden op de klok om eeuwig schaak te geven, remise.
In de 3de ronde speelde ik tegen Laureys Yo (1400) snel kon ik een pion winnen en toen mijn torens konden binnenkomen op de 7de rij kon ik zo zijn toren winnen en won ik de partij.
De 4de ronde nam ik het op tegen Tibo Lachaert (1569) ik kwam gelijk in de opening en in het middenspel ontstond een redelijk gelijke stelling: remise.
Voor de 5de ronde speelde ik tegen Verschraegen Thomas (1769).
In het eindspel met elk een toren en een pion hield ik remise.

De 6de ronde moest ik tegen Boudry William een sterke jeugdspeler van lsv chesspirant.  Ik kwam goed uit de opening maar dan speelde ik stom een onreglementaire zet, verloren.
De 7de ronde kon ik iets makkelijker winnen nadat ik vlot wat pionnen en hij zijn toren in een penning kwijtraakte kon ik de winst binnenhalen.
De 8ste ronde kon ik ook winnen van Van Puyvelde Stijn (1684).  Ik bracht mijn zware stukken op de koningstelling waardoor mat onvermijdelijk werd.
De 9de ronde moest ik snel een kwaliteit geven en snel daarna nog een toren door een penning.  Mijn tegenstander kon het dan ook vlot afmaken.
De 10de ronde verloor ik van Rottiers Brent.  Ik won een pion maar er kwam een sterk paard mijn koningstelling binnen.  Toen de dame er ook bij kwam was mat onvermijdelijk.
De 11de ronde moest ik tegen Temmerman Sarah.  Ik kwam wat minder uit de opening, maar ze blunderde haar dame.  Het werd wel nog spannend toen ik met 6 seconden moest winnen.  Gelukkig lukte het me nog.
De 12de ronde speelde ik tegen Dries Van Malder een jeugdspeler van chesspirant.  Ik kwam sterk uit de opening en kon mijn zware stukken op zijn koningstelling zetten.  Ik ruilde een kwaliteit tegen 2 pionnen.  Ik denk dat ik in een eindspel met hij een toren en 3 pionnen en ik een loper en 5 pionnen de betere stelling  had maar met nog 15 sec op de klok leek een remise mij het meest haalbare resultaat.  Dries had ook al remise gevraagd dus vroeg ik het nog eens en hij aanvaardde ik het.
De laatste ronde speelde ik tegen Robbert Decruyenaere, nog een jeugdspeler van chesspirant.  In een franse opening kon ik rap actief worden op de koningsvleugel en won ik een toren, en kort daarna een tweede toren.  Ik ruilde de stukken af en kon het vlot afmaken.
Met 7 op 13 werd ik 3de bij de -1600 elo en 1ste bij de -14.
Tussen de partijen door speelde ik wat oefenpartijtjes tegen andere jeugdspelers.
Het blitzen zelf was soms wel moeilijk om in zo’n korte partijtjes een goed plan te vinden en het dan nog af te maken.
Het was een leuk tornooi en zeker nog herhaling vatbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten