maandag 9 februari 2015

Interclub ronde 8 - thuis afzien

Zondag 8 februari was een slechte dag voor het schaken in Aalter. Sarah moest werken en Kristof was ziek, 2 sleutelspelers die anders wel goed zijn voor punten. Slechts 2 spelers wisten te winnen (Marc DL en Dimitri) en enkel Mark kon zijn tegenstander nog op remise houden. Al de rest had een offday of bleek de tegenstander gewoon een maatje te groot. Met nog slechts 3 ronden te gaan is het allesbehalve beslist, maar ziet het er wel niet goed uit voor Aalter 2. We zouden daar toch nog minimum 3 punten moeten rapen, liefst meer, en dan mag de rest boven ons ook niet meer scoren. Positief blijven, niets is onmogelijk! Aalter 1 staat nog in de middenmoot en mag nog tegen de laatste spelen, dus die staan in principe veilig.

Aalter 1 - KOSK 3
Na onze verplaatsing naar Oostende met Aalter 1 de vorige ronde was het hun beurt om tot bij ons te komen (KOSK heeft 2 ploegen in 3de klasse). Ondanks de vele afzeggingen hadden we toch hoop om een puntje thuis te houden - en bij voorkeur 2 natuurlijk. Benno op bord 4 was de eerste om de partij te beëindigen. Hoewel hij, vanuit mijn standpunt dan toch, een zeer gunstige positie bereikte, was het plots allemaal voorbij (preciese omstandigheden zijn niet geweten). Philip stelde op een gegeven moment remise voor, maar blijkbaar was de timing niet goed, want het werd resoluut geweigerd en wat later was het verlies onvermijdelijk. Gelukkig was er Dimitri die vanuit een verloren positie (toch volgens Brian - zijn tegenstander) terugvocht en het volle punt wist binnen te halen. Ook Mark wist een half puntje te scoren in een wat mij betreft spectaculaire partij waarin beide spelers weigerden te rokeren. Op dat moment zag ik het nog helemaal zitten. Yves speelde redelijk comfortabel en ging - dacht ik - wel het volle punt binnenhalen. Dan moest ik het enkel nog remise houden om het punt veilig te stellen. Helaas helaas, Yves maakte een verkeerde combinatie en moest even later opgeven. Alle druk op mij dus, maar ook hier geen succes. Met nog een zet of 10 te gaan en elk minder dan 5 minuten, was het even vloeken voor beide kanten. Blitsfase overleefd, 43 zetten gespeeld, en plots zit ik een uitzichtloze positie met 3 pionnen achter en geen compensatie. Opgave is het logische gevolg en een pijnlijke 1,5-4,5 nederlaag (het zwaarste verlies dit seizoen).

Aalter 2 - Geraardsbergen 1
Vooraf gaven we ons geen enkele kans tegen een ploeg die in de top meedraait. De uitslag bewijst ons gelijk. Marc N mist nog wat ervaring en dan is een 1700+ zeker geen kattepis. Ervaring gaf de doorslag, dus hij was de eerste om zijn verlies te mogen toegeven. Warre had zeker kansen, maar een toreneindspel met een pion minder is niet aangenaam om te spelen. Ook Arne haalde alles uit de kast, maar zijn tegenstander (die in de Oost-vlaamse IC reeds gehakt gemaakt had van Dimitri) kwam een kwaliteit voor en dat bleek voldoende om de partij te beslissen. Marc DL tenslotte moest tot 19u spelen, maar kon wel de volle buit binnenhalen in een lastig toreneindspel.

Klassement na ronde 8

Geen opmerkingen:

Een reactie posten