zondag 22 februari 2015

Krokustoernooi Gent, Warre wint -16

Dit weekend ging dit mooie jeugdtoernooi door van de KGSRL.  Er wordt in ruimere leeftijdsgroepen gespeeld in vgl met de criteriumtoernooien.  De -10 en -12 spelen 11 ronden van 20min, de -16 en -21 spelen 7 ronden van 60min op de klok.  Er wordt dus op een langer tempo gespeeld en er is geen -14 noch -18 groep.  Voor Aalter spelen Warre (voor de gelegenheid bij de -16), Benno (-16) en Robbe (-21).  Na de eerste dag staan Benno en Warre mooi vooraan te spelen.  Het onderling duel werd in remise beslecht en Warre staat 2de met 3.5/4 en Benno gedeeld 3de met 3/4.  Robbe heeft het lastiger in zijn reeks en behaalt 1/4.
Warre en Benno staat de eerste ronde van de tweede dag een spannende paring te wachten, terwijl Robbe zeker iets kan recupereren.
Het verloop van de tweede dag is mij nog wat onduidelijk, maar ik wil jullie zeker de toernooiwinst bij de -16 van Warre niet onthouden.  SUPER, dit wordt zo de tweede Rapido die zijn naam kan vereeuwigen op de uitnodigingsfolder van het krokustoernooi!  Maarten deed dit hem al eens voor in 2009 bij de junioren (-21).
Benno kon zijn goede eerste dag ook vasthouden op zondag en werd mooi derde bij de -16. En Robbe kon zijn prestatie van de zaterdag ook verlengen, alleen hij rekende waarschijnlijk op een ommekeer :).


1 opmerking: