vrijdag 27 februari 2015

Oostvlaamse IC, ronde 7

In deze thuismatch kregen we Zottegem op bezoek.  De rapido's van dienst waren Simon, Jörg, Geert en Warre.  Ik geloof dat Simon een van zijn snelste elo partijen heeft gespeeld.  Na minder dan uur geeft zijn tegenstander zijn dame weg en nee het was geen offer.  Het moet gezegd, de stelling was in het voordeel van Simon.  Op de volgende score moesten we nog anderhalf uur wachten.  Geert zag geen goede verderzetting en had liever de remise dan een foute boel na iets te forceren.  Gelijk heeft hij.  Zijn motto was : nu moet de jeugd het maar afmaken, hij bedoelt dus : Jôrg ;) en Warre.

De stelling van Jörg was reeds van in de opening een verdedigende positie, maar hij hiervoor een stuk tegen een pion gewonnen.  Zijn tegenstander speelde dus met het initiatief, dan mag er niemand een foutje maken.  Warre kreeg een jeugdspeler voor zich (mooi zo), het leek mij nog altijd gelijk (positie, zowel als materiaal), tot er plots een paard van Warre begon te springen en de pionstructuur kon beschadigen.  Even leek het of zijn tegenstander een aanval kon opzetten, maar onder tijdsdruk vond hij niet de beste verderzetting.  Intussen leek de verdediging van Jörg gaatjes te vertonen.  Het zou nog spannend kunnen worden.
OK, met de tegenstander van Warre die in tijdsnood komt en met wat schaakjes terug in de wedstrijd probeert te komen blijkt plots het doek te vallen en Warre te winnen.  We zijn dus al zeker gewonnen met de ploeg.  Bij Jörg staat het nog altijd moeilijk, met pionnen van de tegenstander die kunnen lopen, maar wel met een volle toren tegen drie pionnen voorsprong.  Maar driemaal helaas, in deze stelling beslist Jörg om een toren weg te geven (voor twee pionnen).  De toeschouwers dachten dat Jörg dan nog wel wat kansen had, tot er plots nog een paard van het bord verdwijnt (en niet van zijn tegenstander) zodat alle winstkansen voor Jörg verdwijnen.  Toch goed gespeeld en een mooie winst voor de ploeg.
De laatste ronde wordt op 20 maart gespeeld in de KGSRL tegen de ploeg uit de andere reeks die op dezelfde plaats staat in de rangschikking.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten