zondag 1 februari 2015

Vlaams jeugdkampioenschap

Dit weekend wordt het eerste deel van de Vlaamse jeugdkampioenschappen gespeeld. Je kan hiervoor je selectie afdwingen op de eerder gespeelde Oostvlaams kampioenschap. Voor onze club spelen Simon, Benno en Warre respectievelijk bij de -18/20, -16 en -14. In de auto zit er ook nog een gastspeler  (Batist van de club uit Landegem).
Als we de deelnemerslijst van de -18/20 nakijken zien we direct dat Simon (met zijn 1500 fide) het knap lastig zal krijgen tussen die 1800 - 2000 spelers.  Hij slaagt erin een behoorlijke tot betere stelling op het bord te krijgen, maar investeert hiervoor duidelijk meer tijd dan zijn tegenstanders waardoor hij fouten maakt en de partij verliest.  Na twee dagen krijgt hij de teller op 2 uit 6, telkens gescoord tegen spelers met minder knikkers in de pocket.  Bij de - 16 spelen Benno en Batist behoorlijke tot sterke partijen.  Met een (strategisch?) remise'ke en winst wanneer het moet staan beide waarschijnlijk (ronde nog niet afgelopen) tweede in de voorlopige rangschikking.  We mogen hierbij de sterke remise van Batist tegen Ismael en de winst van Benno tegen Fabio in de kijker zetten.
Bij de -14 struikelt Warre in de tweede ronde tegen Fleur, op een miniatuurke gebotst.  Op de tweede speeldag verzamelt hij dan een 2.5 uit 3 met twee sterke winsten tegen William (de oostvlaamse top) en Michiel, waardoor hij zich bij de top in de rangschikking kan nestelen.
Met nog één speeldag (zaterdag 7 feb) te gaan zijn de kaarten zeker nog niet definitief verdeeld, maar je kan maar beter vooraan zitten!  Knap gespeeld van Batist, Benno en Warre.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten