woensdag 12 november 2014

jeugdtoernooi van Zottegem

Dit jeugdtoernooi behoort niet tot het criterium maar is zeker een interessante stop.  Niet alleen omdat de club van Zottegem telkens met een delegatie naar de andere toernooien gaat, maar de lokatie is gewoon uitstekend.  In een groene omgeving met een speeltuin voor de kinderen, met de mooie herfstzon ...
We waren aanwezig met acht schakers.  Bij de -8 waren Arne en Miguel onze schakers.  Arne begon met een verliespartij, kon daarna een mooie reeks neerzetten en eindige op de vierde plaats met 6 uit 9.  Miguel ontbreekt nog de ervaring van Arne, maar hij is altijd bereidt om iets te leren.  Hij eindigde de dag met 4 uit 9.  Bij de -10 speelden Mathieu en Nathan.  Mathieu kwam met 4 uit 9 nog goed weg.  Hij deelde in een aantal partijen gratis stukken uit, net iets te veel voor zijn doen... Nathan begon met een verliespartij maar schaakte daarna prima tegen goede tot sterke tegenstanders.  Hij schaakte een 5.5 uit 9 bij elkaar.  Goed voor een achtste plaats, hij is klaar om volgend jaar aan te treden bij de -12.
Bij de -12 was Warre van de partij, halfweg het toernooi was hij de beste rapido, maar dan kwam een onregelmentaire zet waardoor hij de partij onmiddelijk verloor.  Hij bleef hiermee worstelen in zijn hoofd (is meestal niet goed voor schakers) en behaalde toch nog 4 uit 7.  Bij de -16 waren Benno en Simon de schakers die de Aalterse kleuren mochten verdedigen.  Beiden gingen lange tijd samen de punten verzamelen, maar op het einde van de dag bleek Simon net iets meer over te houden.  Benno scoorde 4.5 en Simon 5 uit 7.  Goed voor een vierde, resp. derde plaats.
Bij de -20 speelde Robbe, met een 3 uit 7 niet in zijn goede vorm van vrijdagavond (Ligakampioenschap), de volgende keer beter!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten