zondag 2 november 2014

Landegem 1 - Aalter 1

De derde interclubronde was tegen onze buur Landegem. Door de ongelukkige speeldatum 2 november, misten we Robbe, Benno en Kristof. Hierdoor schoven Anton en Dimitri naar de eerste ploeg. Het eerste halve punt werd gescoord door Philip. Hij vroeg en kreeg remise in een stelling die nog alle kanten uitkon.
Sarah speelde een beresterke partij. Met wit kreeg ze de Dg4-variant van het Frans op het bord wat voor haar direct het sein was om alle registers open te trekken. De koningsvleugel van zwart werd direct onder spervuur genomen. Op het moment dat de tegenpartij een alles-beslissend tegenoffensief opstartte, schudde Sarah de fantastische zet Tf6!! uit haar mouw. Dit torenoffer luidde alleen maar de prelude in voor nog een offer die voldoende bleek voor de winst. Een eerste winstpunt was binnen en dit na een prachtige partij.
Daarna ging het snel op de andere borden.
Anton speelde een sterke partij. In het eindspel had hij waarschijnlijk het voordeel maar Anton koos voor de zekerheid en aanvaardde de remise.
Mark koos van in het begin van de partij voor de aanval. Het initiatief en veel ruimtevoordeel zorgde voor een mooie plus. Zwart verdedigde echter stevig. In tijdnood stond Mark beter maar de winstweg was niet helemaal duidelijk. Remise werd zijn deel.
Ikzelf speelde een redelijke saaie partij. Ik kreeg de reti-variant voorgeschoteld. Veel dreiging en weinig actief spel zorgde voor een logisch gelijkspel.
Dimitri verloor in het middenspel een pion en die zag hij nooit meer terug. Hij speelde de langste partij maar moest toch aan het kortste eind trekken.

3-3 gelijkspel tegen Landegem en waarschijnlijk een gedeelde eerste plek in het klassement. We doen het onverwachts goed dit seizoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten