zondag 2 november 2014

Landegem 4 - Aalter 2

Groot was mijn verbazing toen ik de opstelling van Landegem 4 zag. De eerste drie borden waren stuk voor stuk 1800 ELO, met als hekkensluiter Franky Lachaert (1460 ELO). Dit beloofde niets goed, aangezien we op alle borden duidelijk overklast waren.

Mijn partij was, ondanks de 16 zetten, vermakelijk, maar na afruiling van de dames en wat lichte stukken, kwam een echte remise te voorschijn. De beoordeling van Fritz: 0,03 voor wit. Een correcte uitslag dus. De druk lag op de andere drie om het verschil te maken.

Warre heeft zich tegen Franky zeer goed geweerd. Een eerder bizarre opening, dat wel, waarbij niemand het nodig vond om te rokeren. Ik zag voor beide partijen kansen, waarbij Warre zelfs een eeuwig schaak uit zijn hoed kon toveren. Maar, deze toverkunsten moet Warre nog wat bijschaven. Verlies dus voor Warre, maar hij heeft toch weer een mooi staaltje van zijn talent getoond!

Martin kon stunten. Al gauw kon hij een licht stuk (paard dacht ik) voor twee pionnen ruilen. Het zag er dus zeer belovend uit voor onze jeugdleider. Na wat schuifwerk herstelde het evenwicht, maar met een solide extra pion voor Martin. Helaas ging deze pion door een slordigheidje verloren en kwam hij niet meer onder de druk uit. Jammer, Martin verdiende minstens remise of zelfs de winst.

Simon tenslotte speelde zeer solide tegen Konings Indisch, al ging het mijn inziens ietwat verkeerd in de details van deze opening. Hierdoor verkreeg Jos tegenkansen, maar met een goed voorbereide aanval op de damesvleugel kon hij de eer van Aalter 2 redden. Je doet het maar tegen iemand die 350 ELO meer heeft. Helaas volstond deze winstpartij niet om het eerste wedstrijdpunt naar Aalter te brengen.

Volgende afspraak: 16/11/2014 in Aalter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten