maandag 22 augustus 2022

Dag 1 in Dieppe : a beautiful day

We zijn vandaag om 9u30 vertrokken richting Dieppe, we dat zijn Thales, Sidan (de spelers) en Frank (begeleiding). Relatief vlot in Dieppe geraakt, maar ook hier is het aantal radars flink toegenomen. Thales kreeg net voor Dieppe wat last van wagenziekte, en nee het had niks te maken met mijn rijstijl.

We logeren wat klein, maar we zitten op 200m van de speelzaal, dicht bij het keienstrand, vlakbij een carrefour. Dat moet wel lukken. We hebben een mooi uitzicht op onderstaand gedrocht, waar ene SainT Remy in woont. Het schijnt dat ze die ieder uur wakker maken, laat ons hopen dat ze dat stilletjes doen.

Nog snel wat voorbereiden tegen Frans, niet onlogisch toch maar bij aankomst in de zaal hebben beiden zwart.
Thales speelt tegen een oudere volwassene (ELO 1200), die de normale wegen al verlaat op zet 2. Thales is wat in verwarring en probeert niet onze normale varianten te spelen, maar hij vindt wel sneller zijn weg dan de tegenstander.


Dit is het kernmoment, Thales heeft de thematische zet c5 voorbereid en gaat 'm hier spelen. Wit reageert niet helemaal correct met dxc5 Pxc5 Ld4  Le4 (Pe4 is beter) Tac1 ? waarna Thales de volgende combinatie vindt : PxP, axb3 LxP LxL en Pxe5 pionwinst. Wit kiest daarna voor het strategisch zwakke LxPe5 en wordt daarna vriendelijk maar kansloos van het bord geschoven. Mooie start voor Thales.

Sidan treft een jeugdspeler (1099 ELO) maar die blijkt al snel heel wat sterker. Hij speelt dan ook nog d4 en c4, iets waar we nog niet tegen hebben voorbereid.Hij staat hier moeilijk en mist het bevrijdende e5. Hij gaat voor tegenspel op de damevleugel met b6 en a5 en in een tactisch lastige stelling verliest wit het overzicht. Sidan kiest vanaf dan steeds voor de top2 zetten en zijn overwicht groeit van  1 tot uiteindelijk 3 pionnen voorsprong. Hij tikt het resterende dubbele toreneindspel mooi uit. 

Morgen om 14u30 met wit, ik zag dat er vooral e4 e5 en scandinavisch op het bord kwam in de eerste rij, we gaan dat voorbereiden.

Tot morgen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten