dinsdag 23 augustus 2022

Dag 2 in Dieppe : another beautiful day

Remy gaat vroeg slapen en wordt wakker gemaakt om 8u, dat kon erger. Een miezerige dag hier, maar waar het echt telt loopt het mega (dat woordgebruik komt vanzelf als je met de jeugd optrekt) goed.

Thales is opnieuw als eerste klaar, en zowaar hij kan zijn voorbereiding tegen het Frans spelen. De variant draait tegen veel ontwikkeling tegen materiaal. De tegenstander vertrouwt het zaakje niet en houdt het bij 1 pion voorsprong en de stelling dicht te houden. De kernstelling is de volgende :


Zwart heeft de 2-de pion gepakt op e5. De winnende zet is de aftrekaanval Lc5, waar Thales Df4 verwachtte en geen vervolg meer zag, Pxd5 is echter winnend na Df4. Hij speelt Dg4, wat een smal pad laat voor zwart om iets beter te blijven staan. Dat wordt niet gevonden door zwart, verliest materiaal waarna Thales heel planmatig speelt, hij krijgt zijn stukken steeds beter.


 
Hier speelt hij bvb het hele sterke Te3, dat laat 'm toe te spelen tegen de zwaktes g7 (met Tg3) en e6 (met Tae1). Zwart blundert iets later en de winst is binnen. Een heel volwassen partij van Thales, een mooie vooruitgang.

Sidan moet lang werken, wat ik niet verwacht had tegen een oudere dame met 1080 ELO. Sidan mist een tweetal kansen met onder andere de thematische doorbraak e5 in deze stellingEen mindere zet vergooit zijn voordeel en het wordt moeilijk tegen deze lastige tante. Th5 als laatste zet kost haar wel een pionen opnieuw komt Sidan in een dubbel toreneindspel terecht, met een pluspion. Hij speelt die toreneindspelen heel goed, na een paar mindere zetten van zwart is de winst nog snel binnen.

Morgen 2 ronden, om 9u en 16u. Dat wordt lastig, dat opstaan bedoel ik.

Tot morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten