woensdag 24 augustus 2022

Dag 3 : partij1

Vandaag beginnen we om 9u. We doen nog snel een korte strandwandeling om het lichaam in gang te krijgen, maar dat lukt maar gedeeltelijk.

Sidan krijgt niet de voorbereiding op het bord, we hadden engels voorbereid, maar met e4 als opening ben je natuurlijk niet verrast. Ik heb zelden iemand gezien die met zoveel overtuiging de basisregels van gestructureerd schaak negeert : ontwikkelen is niet zo belangrijk, het belang van centrum wordt zwaar overschat en rokeren is al helemaal voor doetjes. Het leidt tot deze witte puinhoop


Sidan mist hier het relatief makkelijke Ld7 met tempo, gevolgd door Lc6 en al +3 volgens Fritz.

Sidan kiest voor een andere voortzetting, wat uiteindelijk een pion oplevert maar waarbij wit kan ontwikkelen.  Hij mist zelfs een kans op winst, uiteindelijk heeft Sidan een pion meer in een stelling met elk toren en ongelijke lopers.e4 zou hier nog een heel serieuze winstpoging geweest zijn, het verglijdt al snel naar remise.

Thales zit wel in zijn voorbereiding en houdt mooi gelijkspel. Een kans op pionwinst had hij wel gezien, maar wegens een kortsluiting verworpen. Een tweetal zetten die helemaal niks doen, zelfs eerder de stelling verzwakken (dat heeft Thales nog teveel voor) zorgen ervoor dat hij minder komt te staan. Maar hij rekent goed, speelt dan wel de goede zetten, lost zijn problemen op en krijgt een gelijke stellingMet het vreselijke f6 blaast hij zelf zijn koningsstelling op, wit vindt het winnende Lxg6.

Om 16u partij 2.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten