zondag 28 augustus 2022

Slotdag

Er was weinig te vinden over de tegenstanders van vandaag, behalve dat die van Sidan zeer jong was, 8 jaar.

Net die speelt zowat de lastigste variant, en dan nog aan een ongeziene snelheid. Iemand had 'm een reeks ideeën gegeven over de opening, maar hij past die toe in de verkeerde volgorde. Sidan komt al snel heel comfortabel te staan en als de jeugdige tegenstander heel enthousiast alles afruilt, kan hij enkel constateren dat hij na de afruil met zwaktes zit. Opnieuw een dubbel toren eindspel voor Sidan (het derde), deze keer konden de zwaktes makkelijk uitgebuit worden en snelle winst.

De tegenstander speelt heel ongeïnteresseerd en eveneens heel snel. Thales is creatief in de opening, offert een pion voor het centrum en krijgt een heel goede stelling. Hij mist een gemakkelijke stukwinst, maar als de tegenstander heel enthousiast pionnen blijft opspelen duikt Thales in de gaten. De zware stukken komen binnen en er wordt steeds meer materiaal gewonnen, ook hier vlotte winst.

Sidan eindigt op de 10-de plaats, met 5 op 7. Dit is een goed resultaat, er zat zelfs meer in. In iedere partij had Sidan kansen op winst, 2 partijen hadden zomaar op winst kunnen uitdraaien. Sidan kent zijn openingen, speelt gestructureerd en kan nog een mooie progressie maken.

Thales eindigt op de 25-ste plaats, 4 op 7. Dit is conform de verwachtingen, als Thales de foutenlast zou kunnen verkleinen en zich daardoor zelf niet meer in de voet schiet, kan ook hij mikken op meer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten