vrijdag 26 augustus 2022

Dag 5 : teleurstellend

Om de sufheid van gisteren te vermijden, als voorbereiding enkel wat combinaties en een pittige wandeling. We zijn naar de WO II bunkers gaan kijken op de kliffen.Voor de ouders en toekomstige leden, we zijn langs de veilige kant naar boven gegaan.

Heeft het geholpen, ook denkend aan de voorspelling van gisteren : heel duidelijk, neen.

Sidan krijgt de variant tegen die we het minst verwachtten, maar dat is geen probleem. Hij maakt zwaktes bij de tegenstander, begint daarop te spelen en manoevreert zijn stukken naar de goede velden tot je dit krijgt


 
Zwart kan nog amper ademen. De pion op d6 in combinatie met het niet weg te jagen paard houden alle stukken onder controle. Zwart zoekt tegenspel met de koning, Sidan neemt risico door alles te zetten op een aanval over de b-lijn. Eerst het zwarte tegenspel tegenhouden en dan verdergaan is een gemakkelijke winst. Hij misrekent zich in een lange variant die d6 opgeeft maar een kwaliteit wint, de lijn klopt niet en hij komt een pion achter. Wegens de slechte loper wordt het alsnog remise. Deze partij verdiende meer, Sidan speelt steeds gestructureerder.

Bij Thales zag je al snel dat het zou mislopen. Hij krijgt een gekende variant tegen, maar vanaf zet 3 komen de zetten aarzelend. Hij is gewoon alle ideeën van de opening vergeten, wisselt zetten om, geeft de belangrijke witveldige loper op en krijgt het volgende op zet 9Hij denkt hier 10 minuten na en vindt maar geen oplossing voor de simpele dreiging LxP en Dxd5 pionwinst. Dd6 of zeker 0-0-0 lossen dit op, Pd7 echter niet. Centrumpion kwijt en dan wordt het moeilijk. Het vervolg is behoorlijk goed, maar dit is niet meer recht te trekken. Hij slaagt er maar niet in om openingsideeën te onthouden, weer een blackout dag. 

Voor morgen doe ik geen voorspellingen meer, zeker niet omdat er al om 9u gestart wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten