maandag 27 april 2015

criterium van Hoboken

We trokken met 6 jeugdspelers naar het fort van Merksem.  Een prachtige locatie voor een dagje schaak.  In een mooi park en een voetbalveld.  Meer hebben schakers niet nodig om zich ook tussen de partijen te amuseren.  Koenraad, Pieterjan, Mathieu, Arne, Warre en Benno hadden er allemaal wel zin in.
Voor Koenraad was het zijn eerste toernooi (-8) en hij kon meteen zijn eerste partij winnen.  Altijd spannend om partijen in deze leeftijdsgroep te volgen.  Stukken die instaan en niet geslaan worden, een dame die men niet slaat met een loper.  Die partijtjes zijn totaal iets anders dan oefeningen maken in het werkboek van stap1.  Na twee remise's en een bye kwam Koenraad aan de eindmeet met 3 punten en een bal als natura-prijs.  Hij zag er op het eind van de dag héél gelukkig uit met het resultaat.  Zijn broer

Pieterjan (-10) heeft al een toernooi'ke achter de rug.  Hij begon met een 1 uit 4, maar toen zijn ouders kwamen kijken ging het plots veel beter (3 uit 3!).  Hij eindigde met 4 uit 9 en een ervaring rijker.  Verder hadden we bij de -10 ook Mathieu en Arne.  Mathieu kwam goed uit de startblokken (1,5 uit 2), daarna wisselden verlies en winst elkaar af en zo behaalde hij 4,5 uit 9.  Een punt meer was er voor Arne.  Hij startte iets minder maar kon daarna een aantal winstpunten verzamelen.  Jammer van zijn snel verlies in twee partijen, bij de -10 wordt er wel al iets steviger geschaakt.
Benno speelt bij de -16 een sterk toernooi, hij moet een puntje laten tegen Bas (de latere winnaar) en tegen een Beukema.  Tegen zijn neef Batist wordt er een salonremise gespeeld ;).  Met 4,5 uit 7 wordt hij gedeeld 3de.
In Hoboken was er één speler die niet veel tijd had om te voetballen of in het park te spelen.  Nee, Warre had al zijn tijd nodig om zijn partijen binnen te halen.  Een remise tegen Fleur en Dries, maar winst tegen William en Robbert brachten hem na de 6de ronde op een gedeelde 1ste plaats.  Met 0,25 minder scheidingspunten dan Dries.  In de laatste ronde speelde Warre tegen Daria en Dries tegen Fleur.  Enkel een computer kon narekenen wat de stond zou zijn als zowel Dries als Warre hun partij zouden winnen.  Warre had moeite om een voordeel te creëren, gaf zijn goede loper voor een pion en kwam geleidelijk in tijdsnood.  Naast hem blunderde Dries een toren tegen Fleur ... en kwam er een moeilijk eindspel op zijn bord.  Daria kwam ook in tijdsnood terecht en remise was een logisch gevolg.  Ondertussen moest Dries het onderspit delven tegen Fleur.  Zo waren er drie spelers met 5,5 uit 7 die aanspraak konden maken op de eindzege.  
Onze Warre bleek echter de hoogste scheidingspunten te hebben en haalde zo mooi zijn tweede criterium binnen.  Proficiat en een bedankje voor Fleur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten