maandag 13 april 2015

maandag, ronde 2

Onze vijf schakers starten deze morgen met veel enthousiasme aan hun partij.  We gaan van de veronderstelling uit dat Mathieu rnSimon het niet gemakkelijk zullen hebben, de tegenstanders van Warre, Arne en Miguel zijn ons onbekend.  Rond 10h wint Arne als eerste zijn partij, een half uurtje later komt Miguel eraan...verloren.  Geen probleem, deze keer heeft hij een uur geschaakt en gespeeld om te winnen.  Voorlopig blijkt Mathieu nog gelijk in materiaal te staan, wat op zich al een sterke prestatie is tegen Mikhail.
De partijen van Simon en Warre zijn live te volgen, bij Simon lijkt het moeilijk te stelling te beoordelen, Warre vind ik net iets minder staan.  Benieuwd hoe we de middag halen.
de wondere wereld van Pokemon
Mathieu verliest even later zijn partij.  Ik zie dat hij er toch plezier aan heeft beleefd.  De goede spirit!

De tegenstander van Warre maakt een beoordelingsfout waardoor Warre zijn twee pionnen kan winnen.  Maar een verkeerde beoordeling van de stelling doet zijn winstkansen slinken.  Remise is een correct resultaat.  Blijft nog Simon over die in tijdsnood nog de foutjes opstapelt en de partij verliest. Ronde 2 brengt ons 1.5 uit 5.  Hopen op beter in ronde 3 deze NM.

Bezoek van de dag :
Sofie (dochter Martin) en Matthias

Bij de -20 doet Robbe deze VM een stuntje op het eerste bord tegen Jonathan Van Laeken.  Hiermee blijft Robbe ongeslagen!  Iets wat zijn jongere broer ook kan, winst tegen De Block Fabio! en een 2 uit 2.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten