woensdag 15 april 2015

woensdag, ronde 5

rond 10h45 was onze eerste -10 speler klaar met zijn partij.  Arne kwam ontgoocheld op mij afgestapt, hij had een denkfoutje gemaakt.  Zijn tegenstander had zijn loper geofferd op de koningstelling van Arne.  Hij zag daarop overal problemen waarop hij snel een stuk verloor en de partij.  Mathieu stond volgens ingewijden op dat ogenblijk minder goed, zelfs materiaal achter.  Maar een halfuurtje later had hij een remise op zak.  Miguel bleef spelen tot een van de laatste in zijn leeftijdsgroep, maar moest de partij toch aan de andere speler laten.  Een halfje uit drie voor onze kleine mannen, we hebben al betere momentjes gehad.  Dit kunnen ze nog corrigeren in de namiddag partij.

De tegenstander van Warre begon gespannen aan zijn partij, beide waren aan elkaar gewaagd.  Na een partij van 3h30 waren beide tevreden met de puntendeling.  Een strategische beslissing om nog wat droog poeder over te houden in de NM partij.
Ongeveer gelijktijdig verliest Simon zijn partij, die nochtans lang gelijk kon houden.  In het eindspel verliest hij echter cruciale pionnen...

bezoek van de dag :
Juf Lotte van stap 1+

Geen opmerkingen:

Een reactie posten