maandag 13 april 2015

maandag, ronde 3

Ik ben pas geïnstalleerd in de inkomhal en daar komt Arne reeds aangestapt.  Even schrikken, maar hij heeft gewonnen (Simon vd Ginste).  Simon durft al eens snel te spelen en ik had Arne op hart gedrukt daar niet in mee te gaan. Hij is duidelijk tevreden met zijn 2 uit 3.  Even later komt Mathieu aanstappen.  Zijn gezicht kan de stemming niet verbergen, hij heeft opgegeven.  Hij stond een dame tegen een loper achter.  Dat zal inderdaad nog moeilijk te winnen zijn, maar toch....  Ik zie ook Miguel aankomen, met een smile.  't Was pat, waarop : en wie heeft er pat gezet?  Ik ...en dat vind ik niet zo leuk.  Miguel heeft de laatste pion van zijn tegenstander geslaan en dan was het pat.  Ik ben blij dat hij van die nul weg is.
Intussen lijkt het de partijen van Warre de goede kant op te gaan en Simon zit in zijn spel.  Dit zou voor beide goed kunnen aflopen.
16h45 : bij Warre zal het een rollercoaster worden, hij beoordeelt een aanval op zijn koning op een verkeerde wijze en moet verder in een (verloren) slechte stelling.  Bij mij begint de adrenaline te stromen, hoe zou dit nu bij hem zijn?  17h15, de computer ondekt een mat in 6, ik vermoed dat zijn tegenstander ook reeds het matbeeld in zijn hoofd heeft.  Dit ziet Warre ook aankomen.
Bij Simon blijft het intussen gelijk oplopen, hoewel hij geen veilige plaats vindt voor zijn dame. en die wil je helemaal niet kwijt.
17h50 het wordt echt een rollercoaster bij Warre.  Zijn tegenstander vindt de goede zetten niet, Warre blijft actief spelen en heeft nu zelf de mat (in 8) in handen.  Hoedje af voor zijn mentale weerbaarheid!  Zijn tegenstander geeft op, hij heeft het punt!
Bijna 19h en Simon heeft zijn partij van gelijk kunnen rollen naar gewonnen eindspel, dwz dat we straks kunnen eten!  Een Lucena rond de partij af.  Smakelijk.

bezoek van de dag :
Anton & Charlotte

Geen opmerkingen:

Een reactie posten