zondag 12 april 2015

zondag, ronde 1

De kop is eraf.  Deze namiddag in alle rust en gezelligheid begonnen aan de eerste ronde.  Miguel was de eerste klaar, veel te snel verloren.  Is niet zo zijn gewoonte, hij kan zich normaal goed concentreren en zijn tijd nemen.  Zijn tegenstander was beter dan onze Miguel, maar in de partijanalyse bleek Miguel over het onverdedigde paard van zijn tegenstander te kijken.  Hij kon duidelijk meer halen uit zijn partij.  Arne en Mathieu (beide ook -10) speelden hun partij rustiger.  Arne liep in zijn partij op een paardvork en verloor even later de partij.  Bij de analyse heeft hij wat aandachtspunten meegekregen.  Mathieu was de enige van onze musketiers die zijn partij kon winnen.  Hij wist in het middenspel mooi gebruik te maken van de slecht geplaatste stukken van zijn tegenstander.  Sjiek
Bij de -14 speelde Warre zijn tegenstander van het bord.  Goed voor het zelfvertrouwen.  Simon bij de -16 haalt zowaar een uitgevochten remise van een 1862 (Steven vd Bussche).  Hmm, goed voor de knikkers!
De mannen zitten op tijd onder de lakens, morgen zijn er twee partijen.  Mathieu krijgt een lastige, Arne en Miguel een onbekende tegenstander.  Warre iemand uit de streek van Charleroi, waar we weinig van weten.  Simon mag tegen een bekende (Ayla Vincent), waar hij maar een zwakke score kan voorleggen, tijd om daar wat aan te doen.
Vandaag  zijn we tevreden met onze 2,5 uit 5.  Ik ben benieuwd wat er morgen in ons mandje valt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten