vrijdag 17 april 2015

vrijdag, ronde 8

Vandaag speelt onze Arne voor de eerste maal op een live-bord.  Dit was het moment om nog eens te duiden om goed zijn tijd te gebruiken, iedereen zou het kunnen volgen.  We merkten op dat zijn tegenstander (Tibbe) een gambiet (Evans) speelde.  Daarom hebben we hem gisterenavond nog wat ideeën en thema's meegegeven, zodat hij niet na zet 4 van wit uit zijn evenwicht wordt gebracht.  Na driekwartier spel ziet het er nog evenwichtig uit, hoewel ik bij Arne een zet opmerk die mij aangeeft dat hij geen goede ideeën meer heeft.  Bij Warre en Simon loopt het eveneens gelijk op.
Mathieu komt aangelopen, hij heeft gewonnen.  Van Casimir! Het toernooi loopt op zijn einde en hij komt op dreef.  Schitterend.  Enige minuten later heeft ook Miguel zijn partij gewonnen, We nemen vandaag een vliegende start.

Tibe (de tegenstander van Arne) offert reeds een tweede pion, maar krijgt een gevaarlijke aanval.


In mijn partij (Warre hier) won ik snel een pion.  Even later kreeg ik een tactische aanval waardoor mijn tegenstander opgaf.
Simon kwam twee pionnen voor en kon in het eindspel mat geven.
Arne kan zijn 2 pionnen voorsprong niet vasthouden en de promotie van Tibbe is niet meer te voorkomen waarna de opgave van Arne rap volgt.  Iedereen heeft zijn best gedaan vandaag, met 4 uit 5 hebben we met deze ronde een bijna perfecte score.

Deze namiddag werd het schaak en bowling. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten