maandag 28 augustus 2023

Dieppe eindbeschouwing

Uiteindelijk halen we de plaatsen 3, 5, 11 en 38. Dat is beter als verhoopt. We hebben duidelijk kunnen meedoen voor de tornooiwinst, de doelstelling in dit -1400 tornooi.

Volodimyr scoort de 3-de prijs, Thales heeft de prijs van eerste miniem te pakken.

Zoals aangegeven in de voorbeschouwing, had ik iedereen een persoonlijk doel gegeven.

Volodimyr zit boven de onmogelijk score die op 6,5 lag. Een zeer goed tornooi dus, zeker na de misstap in ronde 1. Een flinke portie geluk ook, ronde 3 had het einde van zijn tornooi moeten zijn, ook de resultaten in ronde 7 en 8 hadden anders kunnen uitpakken. De rekenkracht van Volodimyr is sterk toegenomen, dat hadden we ook al gezien tijdens het laatste examen. Dat en een portie creativiteit zorgen ervoor dat Volodimyr een grote stap gezet heeft, ik kijk vol verwachting uit naar de interclub.

Thales overtreft alle verwachtingen, ook hij gaat over de onmogelijke lat die voor hem op 6 lag. Zijn begin was nochtans slecht, partijen 2 en 3 waren strategische zelfmoord. Met een ongelooflijke reeks van 4 en een heel sterke slotronde, haalt hij een heel mooie prijs. Ook bij hem wordt het rekenen steeds beter, vreemde beslissingen en te weinig kennis van openingen kosten 'm regelmatig punten. Ik hoop dat hij dit prachtige resultaat kan bevestigen.

Sidan zit op de score van een heel goed tornooi. Sidan krijgt heel dikwijls de betere stellingen, hij kent immers zijn openingen en denkt strategisch goed. Het uitspelen van de goede stellingen lukt al een tijdje minder, zie partijen 6 en 9. Vooral ronde 6 heeft voor een keerpunt gezorgd. Hopelijk kan Nick hier voor een nieuwe dynamiek zorgen.

Nyssa zit op de normale score. Waar we de laatste tijd heel goede resultaten van haar gewend zijn, is het hier een pak minder. De partijen van ronde 2 tot en met 4 waren gewonnen op stelling, maar ze scoort slechts 1 op 3. Een beetje pech met de paringen zorgde er daarna voor ze niet kon terugkomen, de laatste partij was er teveel aan. Ongeveer 3 dagen niet kunnen eten verklaart voor een groot deel de mindere prestatie. Van Nyssa verwacht ik een heropleving in de interclub.

Het zit er weer op, de lessen gaan binnenkort opstarten. Leuk om te zien dat er vooruitgang geboekt wordt, ook al betreft het een -1400 ELO tornooi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten