dinsdag 22 augustus 2023

Ronde 3 : i don't like morning chess

Waar de vorige titel verwees naar een U2 lied, is dit een referentie naar the boomtown rats. Uit het BJK weten we dat de ochtendpartijen een probleem zijn, nu was iedereen vroeg wakker (warmte in de kamers) en na het stappen ook mentaal wakker, dacht ik.

Na minder dan een halfuur kan ik stilletjes in een hoekje kruipen, en afvragen wat ik hier doe, na het aanschouwen van het volgende 

Volodimyr als zwart


Wit kon al een zet eerder Pb5 spelen met nog ergere gevolgen, maar ook nu is het dodelijk, zeker als je hier gaat voor LxP en 2 stukken geeft voor de dame.

Thales ziet in een gekende opening geen ander plan dan alle stukken terugtrekken. Voor de rest van de partij kampeert Thales op rijen 6 tot 8. Net als gisteren een vreselijke strategische beslissing, waarmee hij opnieuw zelf zijn lot bezegelt.

Bij Nyssa is het dit na 5 minuten (als wit) 


Ze krijgt een stuk op zet 4, maar miskijkt zit op een aftrekaanval na het typische Dh4+.

Sidan vindt mijn hoekje na een kwartier, gewonnen na een offer op de verzwakte koningsstelling. Knap gespeeld.

Volodimyr vecht terug en met veel hulp van de tegenstander krijgt hij tegenspel. Hij vindt hier het lastige Tf5!; Dxb7 h2; Kg2 Tf2+; Kg1 Tb8; Dh6 ? en wit stort daarna helemaal in. Toch nog winst, maar zeer gevleid. Nyssa kreeg nog een mooie kans, gebaseerd op de beperkte ruimte van de zwarte dame


Pe4 met de dreiging Pb3 is lastig te zien en te pareren (Le7 moet). In het vervolg komt Nyssa nog wel terug en kent ze haar voordelen wel, maar speelt ze desondanks te passief.

Thales kan geen weerwerk bieden, ook de lessen rond open lijn zijn vergeten waardoor verlies nog versnelt wordt. Een heel zwakke partij, het kan alleen maar beter in het vervolg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten