maandag 21 augustus 2023

Ronde 2 : a good day, not a perfect day

Een kortere nachtrust voor de jongste 2 en de oudste, dan maar vroeg gaan winkelen. Beetje voorbereiden en tegen 14u30 naar de speelzaal. Sidan en Volodimyr hebben iets goed te maken en dat heel vlot.

Volodimyr staat hier al een stuk voor en in dit soort (chaos) stellingen weten we allemaal wat het resultaat wordtSidan kan ineens de ideeën rond ruimte uit de voorbereiding gaan toepassen


Wit reageert helemaal fout op het thematische b5/b4/Tb8 en verliest snel.

Thales heeft een variant uit de nota's en komt binnen de 10 zetten gewonnen te staan. Alleen verkiest totaal vrijwillig zijn rokade op te geven en dan krijgt de tegenstander tegenspel. Thales ontsnapt al snel aan materiaalverlies en krijgt deze goede stelling Hij gaat voor Kd2 om een soort manuele rokade uit te voeren, dat verliest een stuk na Lg5; Lg4+ Kb8; Tae1 Dd4+. Tae1 is één van de oplossingen. In het vervolg mist zwart nog een kans op nog meer materiaal, hij gaat naar een toreneindspel met pion meer wat Thales makkelijk remise houdt. Toch wel een gemiste kans, al komt hij nog goed weg met een halfje.

Nyssa is de opening vergeten, dat zijn we ondertussen al gewend. Ze is wel creatief bezig en produceert goede zetten, komt pion voor en misrekent zich bij het winnen van een 2de, kwaliteit verlies. Ze blijft wel goed bezig en krijgt dit 


Waar ik dacht dat we nog een spannend eindspel tegemoet gaan met de meeste kansen voor Nyssa, is de computer al helemaal overtuigd, zwart staat duidelijk beter (zie het slechte witte paard en de toren die niet binnengeraakt). Ik merk echter dat Nyssa sneller en onnauwkeuriger begint te spelen. Als de tegenstander blundert en Nyssa een toren kan oprapen, ziet ze dit niet. Ook in de volgende zetten kon de toren gewonnen worden door uitschakelen verdediger. Ze voelt zich niet goed en het licht gaat uit, het wordt remise in een slechtere eindstelling. Dichter kun je niet bij winst komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten