dinsdag 22 augustus 2023

Ronde 4 : net geen grand slam

Een kort verslag deze keer, laatste ronde om 16u, nogal laat thuis.

Volodimyr heeft langer gestapt als geschaakt, tegenstandster blundert een stuk rond zet 10, onmiddellijk  gevolgd door het missen van een mat in 1.

Thales kan een penning uitbuiten, stukwinst en snel gevolgd door een kwaliteit. Een volle toren voor, maar de partij duurt nog het langst van allemaal. De toren komt niet tot zijn in een gesloten stelling en eventjes vrees ik nog voor een debacle over de witte velden rond de koning. Thales laat zich echter niet vangen, bevrijdt met een mooie beweging zijn stukken (hij kende de van toepassing zijnde strategische regel nog) en dan gaat het snel. Veel beter dan zijn vorige partijen.

Nyssa blijft morsen met halve en hele punten. Ze krijgt al snel een mooie stelling, mist een snelle winst door een dame opsluiting te missen. Niet zo erg, ze speelt het goed en komt een kwaliteit voor met een sterke vrijpion erbij, gewoon uitspelen. Toch loopt het nog mis, een blunder kost een pion en een kwaliteit waarna de stelling te vlak is om nog te kunnen winnen.

Blijft Sidan over, die speelt tegen één van de zeer jeugdige spelers (mini-mensen worden ze hier genoemd, helemaal woke zal dit wel niet zijn). Het zit trouwens vol van deze mini-mensen op de eerste rij, ze zijn verrassend goed.

Sidan heeft geen energie verbruikt deze morgen, gelukkig want het wordt een lastige partij.

Hij komt goed uit de opening en ziet hier heel goed dat


Lxc5 kan, Pa4 kost een pion. Ik laat jullie het uitrekenen.

Later kiest hij voor een grote afruil met Dc1


Ik dacht ook dat het resterende eindspel veel beter was, maar dat valt redelijk tegen. De marge is smal, beide kanten spelen het niet helemaal correct maar Sidan speelt het wel correcter.

Daarmee hebben Sidan en Volodimyr hun misstap rechtgezet, morgen treffen ze zware tegenstand. Thales zit op schema, Nyssa moet zich herpakken morgen. Morgenavond trouwens bowling, de worp in krachtbal is helemaal anders, dixit Nyssa. Morgen meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten