donderdag 24 augustus 2023

Ronde 6 : we zullen doorgaan

Thales krijgt het scandinavisch tegen, theorie vergeten, niks nieuws onder de zon, maar deze keer is hij wel creatief. Hij denkt goed na over de plaatsing van zijn stukken en maakt het de tegenstander lastig. Tegenstander vindt geen antwoord, het resulteert al snel in een pion winst met een grote afruil van stukken. Net als gisteren komt er daarna een opsluiting, een toren deze keer. Die vindt u wel. Morgen gaan we speciaal voor Thales naar een escape room, wordt hij 's zelf opgesloten. Thales zet een mooie reeks neer.

Sidan speelt een heel sterke partij, kent veel beter de theorie en krijgt dit na de opening (als zwart)


Het resulteert ook hier al snel in een pion. Sidan blijft het allemaal goed spelen, steeds top zetten volgens Fritz. Dames gaan eraf, torens wat later en dan zit je in een pionneneindspel. Steeds lastig die dingen, maar met een pion meer zijn die meestal gewonnen ook al is het pad soms smal. Sidan begint er goed aan maar maakt dan een fout waarna het remise wordt. Heel jammer dat zo'n sterke partij niet afgerond kan worden.

Nyssa voelt zich nog altijd niet goed, maar achter het bord valt het vandaag mee. Ze treft een sterke tegenstander die langer theorie kent als Nyssa. Ze lost het echter op en verzeilt in een stelling waar alle muziek uit is. Nyssa is de enige die nog wat probeert, de remise is logisch.

Volodimyr krijgt het siciliaans tegen, waarbij de tegenstander de lastigste variant speelt. Het wordt wat minder voor Volodimyr, maar zoals nogal dikwijls neemt hij de overhand in het middenspel.


Hier forceert hij zwaktes op a7 en c5 na axb5 Lxb5;DxL DxD;PxD TxT+; TxT TxP

Hij zet alles op verovering van c5, met een belangrijke rol voor de koning die de oversteek maakt. c5 valt waarna het relatief makkelijk uitgespeeld wordt.

3 op 4 met lastige tegenstand, ijsjesscore is hiermee verdiend. 3 rapid spelers op de eerste rij morgen, dat is een tijd geleden. Sidan en Thales spelen wel tegen elkaar, jammer. Volodimyr speelt tegen de tegenstander van Sidan, net nu we in de analyse 'm wat tips gegeven hebben over deze variant die morgen ook wel op het bord komt. Dju toch.
 Geen opmerkingen:

Een reactie posten