dinsdag 8 augustus 2023

Voorbeschouwing Dieppe (20/8 – 27/8)

Dit jaar is de groep wat groter geworden, naast ouwe getrouwen Sidan en Thales gaan nu ook Volodimyr en Nyssa deelnemen aan het B-tornooi. Ons jongste lid in deze groep, Aaron, kan er jammer genoeg niet bij zijn.

Een voorbeschouwing moet het hebben over de ambities. Qua ELO scoren ze allen in het top 25% gedeelte, met Sidan zelfs als hoogste ELO bij de mannen en Nyssa bij de vrouwen. Dat doet de  verwachtingen stijgen, maar we weten allen dat er steeds een paar verrassend sterke spelers opduiken (met lage ELO). De familie Desert (3 stuks, 2 sterke spelers) is er ook weer bij, die hebben verleden jaar het tornooi gedomineerd. Verder hebben sommigen misschien ook wel een dikke laag schaakroest gekweekt, de laatste 2 maanden. Zo makkelijk wordt het allemaal niet, maar mee doen voor de prijzen zou wel moeten lukken. Ik verwacht minstens dat iedereen in de 2 hoogste rijen speelt, wat ineens mijn aantal stappen gaat beperken. Ik zal naar de spelers toe de doelstellingen vooraf communiceren, in de nabeschouwing worden die dan geëvalueerd.

Anders dan verleden jaar, is er de meeste dagen slechts 1 partij. Dat maakt dat we veel vrije tijd hebben. Hoe gaan we die opvullen ? Voor een klein deel met schaakvoorbereiding, maar redelijk algemeen en niet specifiek naar de tegenstander (er is meestal toch niks te vinden).

Voor de rest van de invulling kan wat mij betreft alles, behalve urenlang doorgeefschaak. Slapen hoor ik vanuit de “jeugd” kant. Net zoals je een paard wel naar water kan leiden maar niet kan dwingen te drinken, kun je de jeugd wel (half)wakker krijgen maar ben je niet zeker dat de hersenen draaien. Zal dus wel een deel van de invulling zijn. Gelukkig worden de meeste partijen maar om 14u gespeeld.

Bowling hoor ik van de “ouder” kant. Dat is inderdaad een standaard activiteit tijdens een tornooi. Alleen is het zo dat Nyssa krachtbal speelt. Krachtbal is hard en gericht gooien met een (te) zware bal naar een rechtopstaande tegenstander. Bowling is, tja, u begrijpt mijn aarzeling.

Laser shooting kan er ook, lekker knallen dat moet ons (mannelijke deel van de groep) wel goed liggen.

Een escape room, met 2 wiskundige breinen in de groep (mindere Franstalige kennis kan hinderlijk zijn) geraak ik misschien voor het eerst ’s op tijd uit zo’n ding.

Een zoektocht organiseren, hoor ik nog. Dat kan inderdaad iets worden, iets voorbereiden met veel kilometers zodat ik een rustige namiddag heb en er ’s avonds ook rust in de keet is, dubbele winst.

Het wordt een leuke en hopelijk spannende week, ik kijk er naar uit.

Frank

Geen opmerkingen:

Een reactie posten