zaterdag 16 december 2023

Bethune

Tussen Kerst en Nieuw neemt Rapid Aalter deel aan het tornooi van Bethune. Er wordt gespeeld in 3 reeksen, 9 partijen over 5 dagen, lang tempo.

We zien de usual suspects terugkeren, de groep van verleden jaar wordt aangevuld met de nieuwkomers Aaron en Mark Zootjes (vanaf nu MarkZ).

Qua ambities voor de jeugd ga ik mijn verwachtingen wat temperen. Positieve signalen zijn de uitstekende resultaten in IC, de individuele prijzen in de laatste 2 tornooien, Bethune 2022 en Dieppe. Uit ervaring weet ik ondertussen dat het moeilijk is om een constant niveau te halen gedurende het hele tornooi, zeker in de ochtendronden. Het voornaamste doel is ELO's winnen, alle 5 zouden ze er een mooi pakketje moeten kunnen meebrengen naar België zodat hun echte sterkte weerspiegeld wordt. Individueel kijk ik uit naar de resultaten van Volodimyr die zelf openingen aan het studeren is (een heel goede indicator qua motivatie), een bevestiging van Thales (Dieppe was uitzonderlijk goed), een revanche van Nyssa (Dieppe was onder haar niveau), een exploot van Sidan en zeker ook naar de eerste tornooi ervaring van Aaron met onze club.

Bij de volwassenen gaat Mark voor de revanche in de B-reeks, MarkZ gaat het de hogere ELO's, ook in die reeks, lastig maken. Xavier gaat voor een evenaring van de resultaten van verleden jaar in de C-reeks.

Onze avonturen zijn te volgen op deze blog (als er 's avonds wat tijd is) en op de site Bethune


Frank

Geen opmerkingen:

Een reactie posten