maandag 4 december 2023

Interclub ronde 5 - thuiswedstrijd

Konden we het halen, een perfecte score van 2x4 gespeelde wedstrijden en daaruit dan 16 wedstrijdpunten halen? Waren we allemaal onoverwinnelijke schaakgoden geworden die voor niemand meer bang hoefden te zijn? Waren we in eeuwige gratie gevallen bij Caïssa, onze geliefde schaakgodin? Kortom, nee, deze keer niet meer, .... maar .... het was nipt, zeer nipt.

Aalter 1 diende weerwerk te bieden tegen een ijzersterk Veurne 1. Hoewel hun ELO's niet zo spectaculair waren, het waren doorwinterde spelers die zeker niet mochten onderschat worden. Aurèle Lenoir, een senior van 86 jaar oud, strikte onze Johan in een keiharde aanval op de koningsvleugel. Weinig aan te doen. Arne en zijn tegenstander timmerde alle pionnetjes met speedklever tegen elkaar en na afruil van de stukken was remise het correcte resultaat. Daarvoor had Anton zijn meerdere dienen te erkennen in Jean Lucas. Ondanks dat de tegenstander het nog niet zag hoe hij knalgewonnen stond, hield Anton de eer aan zichzelf. Stijn speelde een schitterende wedstrijd en kon eerst wat pionnetjes winnen, dan een kwaliteit en stond dan een toren voor. Goed gespeeld, Stijn. Eindresultaat, Aalter 1 verliest voor het eerst van het seizoen een wedstrijd, maar dit met het kleinste verschil. Aalter 2 was een spelletje Goliath tegen David. De vergelijking met de bijbel houdt hier echter op. Deinze 2 had niet de slagkracht om Aalter 2 te pakken te krijgen. Hoewel het geen echte walk-over was en de partijen dienden gespeeld te worden, werd het een overduidelijke 4-0 overwinning. Aalter 2 pakt dus opnieuw de 2 wedstrijdpunten en is dus nog ongeslagen. Mogen we al lichtjes dromen van een titel?


Dit geeft volgende rangschikking:
Aalter 1 staat knap derde en dit met één match minder gespeeld te hebben. Aalter 2 klimt een plaatsje en staat nu tweede na Tielt. Maar, Tielt heeft 5 wedstrijden gespeeld en Aalter maar 4. 

Volgende ronde is op 28 januari 2024.
351 Knokke Schaak  1 - 475 Rapid Aalter 1
304 Tielt 2 - 475  Rapid Aalter 2

Wie goed opgelet heeft, leest dat de volgende ronde een topper is. Aalter 1 mag naar Knokke, de nr 2 en voor Aalter 2 is het dé wedstrijd van het seizoen: de nr 1 tegen de nr 2. Kunnen we stunten?? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten