zaterdag 30 december 2023

Ronde 9

Voor de gokkers onder jullie, jullie kunnen stoppen met mailen, Xavier heeft gewonnen op tijd.

Zoals aangegeven, Aaron wint door forfait en MarkZ wint tegen bye.

Mark verliest deze keer, een rekenfout wordt afgestraft. Het toren en loper tegen dame eindspel kan niet gered worden. Thales wint redelijk vlot tegen de opening h4 en h5, wat ze die jeugd toch allemaal aanleren. Sidan wint nog vlotter, de  stukken worden afgeruild of verloren in sneltreinvaart.

Xavier verliest snel, hij vat het zelf beter samen als ik, "gebuisd voor frans".

Bij Volodimyr komt b3 op het bord, hadden we totaal niet verwacht. Er wordt logisch gespeeld, een aanval van Volodimyr is te optimistisch, wit vindt het goede antwoord waardoor Volodimyr in een grote afruil operatie moet vluchten. Er blijft te weinig over, potremise.

Blijft Nyssa over die met zwart tegen 1675 speelt. Thales had daar al tegen gespeeld, voorbereiden kon redelijk precies. Nyssa speelt het goed, er komt een stelling met redelijk wat onevenwichten op het bord die vooral rond pionnenstructuur te maken hebben. Die zijn in het voordeel van Nyssa, ontwikkeling is wel minder. Ondanks haar verbeterde tactische capaciteiten gaat er een pion verloren, maar als wit overgaat tot het afruilen van de torens slinken zijn winstkansen serieus. Er komt een ongelijke loper eindspel op het bord, met pluspion voor wit. Nu komen die probleempjes in de pionnenstructuur naar boven, wit speelt misschien te snel want nu wordt hij wel hard van het bord gezet als Nyssa de loper voor de vrijpion geeft en haar verbonden centrumpionnen te sterk zijn voor de loper en de andere witte vrijpionnen. Dit is, tot nu toe (wie weet wie dit allemaal leest), mijn mooiste verjaardagscadeau. Heel sterk tornooi van haar.

Nu nog uitvogelen of er prijzen zijn, dat is hogere wiskunde waar we toch wel experten voor hebben. Aaron zeker wel, voor Nyssa en Volodimyr zijn de meningen verdeeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten