vrijdag 29 december 2023

Ronde 7

Opnieuw hoodzakelijk naar onder gepaard, Thales krijgt wel een kans op mooie ELO winst tegen 1675 die niet zo goed bezig is. 

Sidan krijgt een vreemde opening tegen maar is veel sterker dan zijn tegenstander, dit wordt makkelijk afgehandeld. Ook Xavier komt al snel een pion voor, het toreneindspel krijgt wel een zeer bizarre pionnenstructuur, ook hier volgt de winst snel.

Nyssa en Volodimyr spelen een club duel. Snelle winst voor Volodimyr als Nyssa 2 varianten helemaal door elkaar haspelt.

Aaron speelt de interessantste partij. Tegen 1475 is het begin op zijn minst onorthodox te noemen. Fritz heeft al heel duidelijk voordeel voor Aaron, ik zag het veel minder goed in. Alles keert als Aaron een onverwoestbaar centrum bereikt. Onverwoestbaar in de zin dat zwart niet eens aan een aanval op het centrum durft te denken. Daardoor moet hij wat random zetten aan de randen van het bord spelen terwijl Aaron gewoon zijn stukken beter zet. Een paardoffer, ver en correct uitgerekend, zorgt voor dame opsluiting met een snelle winst. Heel goed dit, het strafkamp wordt een dag korter. Deze partij wordt lesmateriaal.

MarkZ heeft last van een zetverwisseling in het begin van de partij waardoor het plan gewijzigd moet worden. Het gaat gelijk op tot hij zomaar een centrumpion laat nemen door een toren. Die toren zit wel opgesloten, de aftrekaanval wordt minder goed uitgevoerd waardoor de kwaliteit wel gewonnen wordt maar zijn koningsstelling ook helemaal uitééngereten. Tegenstander maakt het krachtig af.

Mark met zwart staat wat gedrongen, naar goede gewoonte komt hij daar onderuit en neemt hij steeds meer de overhand. De stelling is duidelijk beter, de klok slechter. Er is te weinig tijd om alles uit te rekenen, de combinatie levert wel een kwaliteit tegen een pion op maar in de resterende stelling heeft wit voldoende compensatie. Remise.

Straks voorlaatste ronde, Volodimyr en Aaron zullen wel een rij hoger spelen, kan ik 's vanuit mijn strandstoel volgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten