donderdag 28 december 2023

Ronde 5

Wederopstanding. De tegenstand is veel minder dan de vorige ronde, de resultaten volgen.

Thales speelt tegen de kleinste van de spelers. Hij besluit het dan ook heel vredelievend aan te pakken. Een kleine schermutseling levert een centrumpion op, een tweede nog één waarna wit wel heel snel opgeeft. Xavier speelt de op één na kleinste, hier verloopt het alles behalve vredelievend. Op zet 15 staat de koning van Xavier op f5, omringd door vijandige stukken. Dit moet verkeerd aflopen, bij de volgende passage is de rook opgetrokken en staat Xavier een kwaliteit voor, een laattijdig kerstmirakel. Ook hier een vol punt. 

Nyssa zit in een heel open stelling, ontwikkelt goed en rekent vooral veel beter dan haar tegenstandster, toch 1370. Het wordt een vlotte winst. Volodimyr wordt wat verrast in de opening, verbreekt moedwillig de symmetrie ervan uitgaand dat hij de zwaktes sneller gaat uitbuiten. Dat blijkt ook te kloppen, uiteindelijk is het mat niet meer te vermijden.

Aaron schrijft hetzelfde verhaal als gisteren, de strijd gaat lang gelijk op tot hij weer tactisch in de fout gaat, gepend stuk is slechte verdediger als thema. Strafkamp hoor ik iemand in de verte roepen, Nyssa bedenkt wel iets. Sidan speelt tegen 1600 de opening goed, zonder dat er duidelijk voordeel is voor één van de partijen. In het eindspel maakt hij een strategische fout (zelden bij Sidan), hij speelt niet met zijn meerderheid en dirigeert zijn paard zelfs naar de verkeerde vleugel. Zwart profiteert knap door de meerderheid te breken en vrijpion te maken. Een remise zat hier toch wel in.

MarkZ is gerecupereerd. Hij wint relatief snel na een partij met veel geschuif en op de juiste moment het nodige tactische vernuft. Mooi. Mark is wederom het langst bezig. Het wordt steeds scherper waarbij Mark het allemaal onder controle houdt als het uiteindelijk open gaat, ook een vol punt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten