woensdag 27 december 2023

Ronde 4

Iedereen krijgt stevige tegenstand, minstens 1500. Ook Xavier die op de laatste rij zit, krijgt nog 1625 tegen. Om de spanning weg te nemen, de resultaten vallen tegen, de jeugd haalt helemaal niks.

Nyssa speelt de opening wel redelijk, ook al is ze de rokade kwijt. Wat later verliest ze wel een pion met voldoende compensatie om tegenspel te bieden. Dit komt er niet uit, ook al doordat ze een 2de pion in laat staan. De laatste kans op compensatie wordt gemist, de trucjes worden vakkundig vermeden en dus een nul.

Sidan gooit wat varianten door elkaar en komt al snel een stuk achter en wat later zelfs een 2-de. De onveilige koning biedt hem wel nog kansen, Sidan probeert alles en komt nog dicht bij een mirakel, zwart vindt echter de oplossing.

Volodimyr gaat voor de nieuwe opening tegen het siciliaans, tegenstander heeft 1660. Het is wat zoeken, hij verbruikt veel tijd maar het lijkt te gaan lukken. Hij komt 2 en zelfs 3 pionnen voor, zwart moet opletten voor matcombinaties en toch valt het dubbeltje nog verkeerd. In tijdsnood kan Volodimyr niet afronden, hij verliest een stuk, de stelling is wel nog te spelen tot hij één van de torens afruilt en daarmee zwart bevrijdt. Hij heeft het niveau wel in de vingers, de laatste procentjes ontbreken voorlopig.

Aaron zit in de voorbereiding en krijgt lange termijn voordelen, conform het idee van de variant. Technisch staat dit gewonnen, maar ook hier gaat de afronding helemaal verkeerd. Een blunder kost een kwaliteit, zelfs dan is het nog niet fataal bij precies spel, wat jammer genoeg niet lukt. Tactisch gaat het nog wel 's fout bij Aaron.

Thales wordt met een zetverwisseling uit zijn repertoire gehaald. Onbekend terrein en dat laat zich voelen. Typisch Thales, hij krijgt de stelling in evenwicht na een goede 3 uur spelen. De tegenstander vindt daarna een heel knap offer wat zo goed als beslissend is.

Xavier haalt ondertussen remise. Vanuit een heel gesloten stelling verovert hij 2 pionnen, het vervolg heb ik niet gezien, het eindspel was duidelijk remise.

MarkZ krijgt last van vermoeidheid, hij geeft al snel op omdat hij denkt dat het helemaal kapot gaat. Dat is echter niet zo, één variant houdt het nog redelijk bijéén.

Mark speelt als allerlaatste van de hele zaal en probeert een toreneindspel met 1 licht stuk en pluspion te verzilveren. Remise is het eindoordeel.

Morgen beter, verwacht ik toch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten